Frig și precipitații în week-end, însorit de săptămâna viitoare

302

Vreme rece și urâtă în acest week-end anunță meteorologii, însă de săptămâna viitoare deja primăvara își arată primele raze.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică de vreme rea, valabilă de azi, ora 20:00 până mâine, 20 februarie, ora 18:00. Fenomenele vizate sunt: ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei.

,,În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. La munte temporar va ninge.  Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.,, anunță ANM.

Dacă în zilele de week-end cerul va fi acoperit, de luni acesta va fi însorit, săptămâna viitoare fiind anunțate temperaturi care vor urca la 10- 15 grade Celsius.