Dragobetele, serbat la Balș printr-un concurs de muzică populară

262

Fiind o sărbătoare populară, autentică, prin care este serbată iubirea, Dragobetele va fi marcat la Balș printr-un concurs de muzică populară. Cei care vor cânta dragostea în diferitele ei forme vor fi elevii școlilor din oraș și nu numai.

De sărbătoarea românească a dragostei, iubirea se va declara prin cântec. Și nu de orice gen, ci autentic oltenesc. Dacă pe vremuri, înveșmântați în straie de sărbătoare, flăcăii și fetele se întâlneau în centrul satului la horă pentru a marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii, forma populară a sărbătorii se va păstra la Balș și anul acesta, de data aceasta tinerii fiind invitați în costume populare nu la horă, ci la un concurs de folclor. Casa de Cultură Balș organizează de Dragobete, pe 24 februarie, începând cu ora 16.00, Concursul de muzică populară “Îndrăgostește-te românește!”.
La eveniment vor participa elevii din școlile gimnaziale și liceele din oras, în două secțiuni de interpretare (9-13 ani și 14-18 ani).
Înscrierea se face prin unitățile de învățământ începând de azi, 17 februarie, pțnă pe data de 22 februarie, la adresa de email cultura@primariabals.eu sau prin fax, la numărul 0249450145.
,,Concursul va avea loc la sala “Paul Tudor” din Primăria Balș, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare specifice pentru prevenirea răspândirii Covid-19 (purtarea măștii, distanțare, dezinfectarea mâinilor, verificarea temperaturii etc). Concursul “Îndragostșste-te românește!” se va desfășura fără public, dar va fi transmis LIVE pe pagina oficială de Facebook a Primăriei orașului Balș,, anunță organizatorul.