Încă 81 de olteni prinși fără mască au fost AMENDAȚI

164

Peste 240 de forțe de ordine au acționat în ultimele 24 de ore pe raza județului pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus. Și de această dată, amenzile aplicate au fost numeroase.

,,Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.,, transmit forțele de ordine. Și cu toate acestea, zilnic zeci de olteni sunt depistați neținând cont de aceste măsuri.

În cursul zilei de ieri, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, fiind cotrolate 118 societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate peste 900 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 17.750 de lei, dintre care 81 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 17.750 de lei și 2 aplicată persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sancţionate cu avertisment,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.