Spitalul Corabia, în pragul unui nou scandal. O femeie a murit cu zile din cauza unui medic…

4075

Curg sesizările la adresa medicilor din Corabia. O tânără acuză un medic pneumoftiziolog că nu i-a dat recomandare pentru un aparat de oxigen bunicii sale până ce nu i-a băgat ceva în buzunar. Când tânăra a reușit să-l convingă să-i dea scrisoarea medicală a fost prea târziu, bărtrâna, care rămăsese să aștepte în mașină, murise. Iată trista pățanie a Alexandrei Mincis.

,,De ce salariu aveți nevoie domnule ,,doctor”, nu toți ne permitem sa va băgăm bani in buzunare . Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață am mers cu ea la spital în căruț ia măsurat saturația de oxigen rezultând 67 din punctul de vedere al doctorului era buna. Acum vine partea grea pentru ea trebuie sa sufle într-un tub încercând de mai multe ori nu reușește nu avea suficientă putere de a sufla ” in tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant” . Răspunsul dansului a fost ca nu poate să ne dea acea scrisoare ca nu trece testul cu tubul si ca asa este legea nu poate demonstra ca are nevoie de oxigen, cu toate ca in același spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat ca are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el.
Dar o mică minune a apărut după,,o atenție ” sa putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o ora bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o stampila rotundă care se afla la o asistenta între timp am pus-o pe bunica in mașina. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei sa oprit . Același doctor vine la mașină îi verifica pulsul si răspunde pe un ton foarte diferit și calm ,,da a decedat și făcusem și scrisoarea pe un an “
Din păcate a trebuit sa moară pentru ai demonstra acestui doctor ca ea are nevoie de oxigen.”, a scris Alexandra Mincis, pe pagina sa de socializare.
Să vedem dacă se autosesizează cineva în acest caz…
O sfătuim pe tânără să depună sesizări la Colegiul Medicilor Olt, dar și la Direcția de Sănătate Publică Olt.