Elevii olteni, așteptați să se înscrie la Concursul Online de Lingvistică. Cei mai buni vor reprezenta România la Olimpiada Internațională

248

Elevii claselor V- XII sunt așteptați să se înscrie la Concursul Online de Lingvistică. La procesul de selecție a lotului restrâns al României pentru IOL 2021 vor participa doar elevii de la secțiunea de Performanță- IX- XII.

În contextul anulării olimpiadelor din anul școlar 2020-2021, selecția lotului care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL2021) se va face în urma organizării Concursului Online de Lingvistică. Deși pot participa elevi din clasele V-VI, VII-VIII și IX-XII, doar cei de liceu pot fi selectați pentru faza internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a făcut public regulamentul concursului și date privind înscrierea și organizare. La prima etapă, vor putea participa toți cei interesați. Concursul va începe vineri, 29 ianuarie (7:00 am UTC ) și se va desfășura până luni, 1 februarie (10:00 pm UTC ). COL2021 va respecta formatul olimpiadei de lingvistică propunând subiecte pe trei niveluri de dificultate: Exercițiu A, Exercițiu B, Performanță .

La a doua etapă se vor califica primii 10% dintre participanții la secțiunea de Performanță a COL2021, cu condiția să fi obținut un punctaj peste media participanților. Aceștia vor participa la Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO2021), unde vor avea de rezolvat 5 probleme în 6 ore. Competiția va avea loc la începutul lunii aprilie, data exactă urmând a fi comunicată ulterior.

Primii 10 clasați la APLO2021 vor fi selectați în lotul lărgit și vor participa la o ultimă selecție în urma căreia se va stabili componența lotului restrâns care va reprezenta România la IOL2021.

Rezultatele concursului vor fi publicate până cel târziu pe 5 februarie. Concurenții vor putea contesta rezultatele până pe 7 februarie.