Deputatul de Olt Florin Barbu cere public Guvernului Cîțu să deschidă școlile și să înceteze experimentul “școala on-line”

835

,,DESCHIDEȚI ȘCOLILE, DOMNILOR LIBERALI!,, este solicitarea deputatului de Olt Florin Barbu. Parlamentarul oltean consideră că măsura închiderii școlilor este una ,,criminală, care le-a furat acestor copii și adolescenți un an din viață și poate le-au distrus și speranțele,,.

,,Ca părinte și ca parlamentar al României, cer public Guvernului Cîțu să deschidă școlile și să înceteze experimentul “scoala on-line”. Cer public găsirea rapidă a unor soluții pentru ca toți copiii să meargă, în siguranță, la grădiniță și școală,, este solicitarea făcută de către deputatul de Olt Florin Barbu.

Social democratul arată că România a fost printre singurele țări din Uniunea Europeană care auțținut școlile închise aproape un an și dă drept exemplu, într-o postare pe pagina de socializare, Austria, care a anunțat că va redeschide școlile și va pune la dispoziția cadrelor didactice și elevilor 5 milioane de teste rapide, pentru ca aceștia să se poată testa cel puțin o dată pe săptămână.

Barbu readuce în discuție și problema dotării elevilor cu tablete. ,,După un an de școală on-line, Guvernele PNL nu au fost în stare să asigure tablete tuturor elevilor și să conecteze toate școlile la internet. La această oră, sunt peste 2000 de unități de învățământ care nu au internet și sute de mii de copii care, timp de peste 10 luni, nu au mai învățat nimic.,, mai arată deputatul oltean.