Dr. Renică Diaconescu și-a pus semnătura pe 28 de legi ale României și multe proiecte în domeniul sănătății

608

Senatorul de Olt Renică Diaconescu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate a Camerei Superioare a Parlamentului, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, este unul dintre parlamentarii de Olt din mandatul 2016- 2020 a cărui voce s-a impua în comisia de sănătate a camerei superioare a adunării legislative. Iar multe dintre inițiativele pe care și-a pus semnătura au ajuns legi sau sunt pe cale să fie adoptate.

Unul dintre medicii cu care Slatina se mândrește, un neurolog renumit nu numai pe meleaguri oltene, cercetările sale în domeniu fiind premiate la congrese naționale și internaționale, Renică Diaconescu a tratat cu succes mii de pacienţi cu afecţiuni neurologice grave, a contribuit la dotarea spitalului slătinean și are o activitate medicală intensă, participând la congrese şi consfătuiri de specialitate, dar şi o activitate publicistică, scriind lucrări şi referate în reviste medicale. Doctor în științe medicale, cu supraspecializare în ultrasonografie Doppler (Investigații paraclinice cerebrale), șeful secţiei Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este membru al Societăţii Europene de Neurologie.

Fost secretar în Comisa de Sănătate a Camerei Deputaților (2004-2008) și fost consilier al ministrului Sănătății (2009-2011), dr. Diaconescu este specialistul în sănătate al PSD Olt în Parlamentul României. Un specialist din sistem, cu experiență și medicală, și politică, a cărui activitate în acest mandat este încununată de nu mai puțin de 73 de propuenri legislative, multe în domeniul sănătății, din care 27 au ajuns legi.

Demersurile privind înfiinţarea Compartimentului de tromboliză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză, au salvat viața a zeci de pacienți care au suferit un accident vascular. Totodată, medicul slătinean s-a implicat în rezolvarea problemei rezidențiatului, atrăgând atenția că este neviie ăn sistem de o lege nouă, sprijinirea persoanelor aflate în strae comatoasă, prevenirea diabetului și multe altele.

Activitatea sa parlamentară mai cuprinde 66 de luări de cuvânt în plen și 7 moțiuni.