Harta Europei se-nroșește iarăși: marile orașe intră în carantină parțială

149
Noul val de coronavirus reînroșește harta Europei, iar marile capitale ale continentului anunță noi recorduri uriașe.

Cu peste 41.600 de cazuri COVID-19 depistate într-o singură zi, Franța bifează un record sumbru al pandemiei în Europa.

Noi recorduri ale pandemiei au fost anuntate azi in Spania, aproape 21.000, în Italia, peste 16.000 și in Germania aproape 11.000.

Și Grecia intră în rândul țărilor europene care n-au altă soluție decât să impună măsuri de izolare locală în speranța că va stopa creșterea alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus. Guvernul a decis să introducă restricții de circulație pe timpul nopții în două dintre cele mai mari orașe ale țării Atena și Salonic. Locuitorii nu vor mai putea ieși din casă în intervalul 00:30 – 05.00. În zonele unde există o circulație accentuată a virusului, guvernul elen a decis să introducă obligativitatea măștii și afară în toate locurile publice. Premierul a promis că va încerca să evite decretarea carantinei naționale, dar în schimb măsurile introduse individual vor fi mai dure și mai eficiente crede el.

În Belgia, în prezent una dintre cele mai afectate țări europene de evoluția valului doi al pandemiei, fostul premierul al țării Sophie Wilmes a ajuns la terapie intensivă. În prezent ministru de Externe in functie, ea a fost diagnosticată cu COVID-19 la finalul săptămânii trecute, iar de atunci starea ei de sănătate s-a degradat accentuat. Sophie Wilmes a fost la cârma luptei împotriva pandemiei până acum trei săptămâni când a fost numit un alt șef al guvernului de la Bruxelles. (sursa: Digi24)