PERCHEZIŢII la Corabia: producea ilegal alcool- avea acasă peste 7,5 tone de țuică și o sumă mare de bani

426

Polițiștii din cadrul Poliției oraşului Corabia au descins ieri la locuința unui corăbian, în vârstă de 80 de ani într-un dosar penal vizând producerea ilegală de alcool.

Oamenii legii au găsit în locuința corăbianului tone de țuică, mai multe cazane și o sumă mare de bani.

,,La locuinţa acestuia au  fost  găsite   cazane artizanale   de  distilat  alcool,   precum   şi cantitatea de 7556 litri alcool (țuică), depozitată în butoaie de  plastic de capacitați diferite. Din locuinţa acestuia a fost ridicată cantitatea de 536 litri alcool, iar diferența de 7020 de litri a fost sigilată și lăsată în custodia bărbatului. Tot cu ocazia percheziției a fost gasităși ridicată suma de 9250 euro și 16650 lei.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul este cercetat  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Românieia produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false .

La fața locului au fost  solicitați   și   lucrătorii   din   cadrul   Agenţiei   Naţionale   de Administrare Fiscală care au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională în valoarede 5000 lei.