Oferte de muncă puține peste graniță. Cât plătesc patronii străini și ce muncitori caută

79

Pandemia a lovit puternic și piața forței de muncă, ofertele de job-uri pentru românii care doresc să muncească peste granițe numărându-se pe degete. Azi, prin intermediul serviciului Eures, oferte vin doar din Norvegia, Germania și Spania.

Numai  cinci oferte de muncă sunt făcute în această perioadă de către angajatorii străini românilor care doresc să lucreze peste hotare. Sunt vacante 31 de locuri în cinci meserii. Cei mai mulți muncitori caută Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională ZAV Hessa, ca reprezentant al unui angajator german, o companie producătoare de mobilă, ce are nevoie de 22 de operatori masini – departamentele de producție și ambalare (f/b).  Compania oferă un salariu de 15,27 euro brut/oră.

Norvegienii fac trei oferte de muncă, însă doar pentru 8 locuri. Aceștia caută un montator blaturi realizate din granit, piatră sau ceramică, în bucătării casele si apartamentele clienților din tot sudul Norvegiei- salariu 18- 22 euro brut/oră; doi tâmplari cărora li se oferă cazare și transport – salariu 19,24- 23,82 euro brut/oră și 5 vopsitori auto/tehnician reparații- salariu 3.346 euro brut/lună.

Cea mai mică ofertă vine din Spania, de la o firmă ce caută un măcelar și oferă un salariu de 1800- 2200 euro net/lună.

Oltenii interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, mai multe informații și ajutor în aplicarea la job-uri fiind primite de la consilierul Eures al agenției.