Încep înscrierile pentru profesorii care vor drept de practică în învățământ. Calendarul Definitivat 2021, publicat

244

Cadrele didactice care doresc să dobândească drept de practivă în învățământul preuniversitar sunt așteptate, din această săptămână, să se înscrie la examenul de Definitivat 2021. Calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial. Proba scrisă  este programată pentru 14 iulie 2021.

Concusul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Potrivit calendarului examenului de Definitivat 2021, înscrierea candidaților la unitățile de învățământ se va face până la 15 octombrie 2020.  Înștiințarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere se va face în perioada 16 – 30 octombrie.

Prima inspecție are loc în Semestrul I . Profesorii vor semna un “acord privind afișarea pe internet a datelor cu caracter personal”, iar perioada concediului de maternitate și a întreruperii cursurilor se consideră vechime la catedră. Cea dea doua inspecție va avea loc în al doilea semestru de școală – până la 4.06.2021.

Anul acesta, în Olt au promovat acest examen trei sferturi dintre candidați, fiind înscriși 87 de profesori, dintre care la proba scrisă s-au prezentat 78.