Fostul milițian ajuns deputat, joc de ,,gleznă” pe lângă PNL și ProRomânia

928

Exclus din PSD, fostul deputat Dan Ciocan a decis să se răzbune cu orice preț pe foștii colegi. Ca să-și atingă scopul, acesta a decis să joace politic la două capete pentru alegerile locale. Din sumele imense câștigate ]n urma contractelor ]ncheiate cu statul, demnitarul susține financiar candidaturile a doi dintre contracandidații social-democratului Ion Doldurea. Sumele, deloc transparente, sunt repartizate în funcție de șansele celor susținuți. Cei mai mulți bani au fost băgați până acum în campania lui Octavian Stănescu, candidatul ProRomânia, fost angajat și subaltern politic, cotat de sondajele din primăvară cu a doua șansă la fotoliul de primar. Deloc de neglijat, susțin unele surse, sunt și sumele cu care firmele lui Dan Ciocan au contribuit la campania liberalului Cristian Conea, și el fost subaltern politic.

Dacă liderii PNL se fac că nu au cunoștințe de acest aspect și ignoră subiectul, cei din ProRomânia neagă cu vehemență că deputatul cu epoleți stă în spatele campaniei lui Octavian Stănescu, șomerul neindemnizat (n.r. fără contract de muncă din decembrie trecut), cu datorii imense (n.r. peste un miliard de lei vechi), care speră să se transforme precum Cenușăreasa din persoana aflată în căutarea unui loc de muncă în cel mai important om al municipiului. Susţinereaa fost negată recent chiar și de președintele partidului, printr-o declarație făcută la Slatina. Victor Ponta cică nu ar fi auzit de Dan Ciocan, nu l-ar cunoaște și-l crede pe cuvânt pe candidatul partidului său când spune că nu are nicio combinație cu exclusul din PSD. Cât despre finanțarea campaniei acestuia de către Dan Ciocan, nici nu a auzit. Probabil la fel cum nu a știut nici de finanțarea campaniei partidului cu doar opt miliarde de lei vechi de către un biet polițist, soțul unei foste handbaliste. Bani pe care, evident, colegul de epoleţi al lui Dan Ciocan nu-i avea declarați și nici nu-i poate justifica.

Revenind la Dan Ciocan, trebuie spus că demnitarul cu domiciliul la Rotunda nu a înțeles încă faptul că tot ce atinge distruge, mai devreme sau mai târziu. Dacă în cazul organizației de la Caracal i-au trebuit câțiva ani să o aducă pe marginea prăpastiei, în privința compromiterii șanselor lui Octavia Stănescu de a provoca marea surpriză promisă pentru caracaleni a avut nevoie de doar câteva luni. Nu sunt vorbe în vânt, ci concluziile desprinse din evoluția în studiile sociologice a candidatului ProRomânia la fotoliul de primar. Dacă la începutul primăverii, Toto, așa cum îi spun prietenii, avea 25% din voturile celor care declarau că merg la urne, acum procentul se apropie de jumătate. Este adevărat că scăderea reliefată de ultimele studii realizate este cauzată, într-o oarecare măsură, și de campania mizerabilă dusă de fostul social-democrat ajuns din neant pe post de viceprimar.

În campania lui Conea, Ciocan a băgat mult mai puțini bani decât în cea a lui Stănescu pe considerente că fostul PSD-ist ajuns liberal are șanse mai mici de a-și atinge obiectivul propus la înscrierea în cursa electorală.

Cine își închipuie că fostul milițean, ajuns mare om de afaceri cu statut de înalt demnitar, și-a făcut calculele investiționale legate doar de câştigarea fotoliului de primar al Caracalului de către un bărbat care adoptă în prezenţa sa postura de ,,ghiocel” se înșală. Deputatul exclus din PSD urmărește și păstrarea statutului de membru al Parlamentului României. În funcție de scorurile electorale înregistrate de cele două marionete ale sale, Ciocan o va lua fie spre dreapta, forțând intrarea în Parlament din partea PNL, fie în stânga, încercând să-și păstreze scaunul de deputat ca reprezentant al ProRomânia.

Discuții a avut, din ce știm, cu reprezentanți ai ambelor partide. Cert este că acestea nu au fost purtate cu liderii județeni ai PNL și ProRomânia, ci cu parlamentari de soi ai acestor partide.

Dacă sunt voci care susțin că milițeanul de la Rotunda a bătut palma cu aripa revoltată din PNL Olt, stabilind toate detaliile unei colaborări care să-i aducă locul doi pe lista liberală pentru Camera Deputaților, poziție semieligibilă, noi înclinăm să credem contrariu. Ei, bine, Ciocan va forța candidatura pentru Parlament, tot Camera Deputaților, pe lista ProRomânia, după ce, ajutat de Toto, o va pune de un puci pentru înlăturarea lui Mihai Niță de la conducerea organizației județene. Ciocan este dispus să sprijine partidul cu orice sumă este necesară, iar Ponta este deschis oricărei colaborări cointeresate, chiar dacă asta ar însemna să calce în picioare munca unor oameni. La urma urmei, pentru el Mihai Niță este doar un subaltern care are doar dreptul de a munci pentru a pune cărămizi la fundația partidului pe care declară că-l construiește.

Caracalenii sunt cei ce decid dacă vor paria sau nu pe Octavian Stănescu și Cristian Conea, oamenii susținuti de deputatul milițean care și-a luat bacalaureatul la 50 de ani sau vor acorda încrederea lor unui candidat care se ține departe de jocurile murdare din politica locală.

În timp ce ex-deputatul PSD face tot felul de combinații care capătă aspect penal, candidatul PSD la fotoliul de primar al Caracalului, Ion Doldurea, aplică principiul:,,cânii latră, ursul merge”. Serios din fire, el își vede de campanie și o face așa cum știe mai bine: într-un mod profesionist, cu eleganță și bun simț. Iar toate astea îi aduc, potrivit sondajelor, multe voturi, nu doar din partea nehotărâților, ci și din partea celor care, până mai dăunăzi, îl contestau și nici prin cap nu le trecea să-l voteze.