În memoria marelui actor Șerban Ionescu, născut la Corabia, festival de teatru în Olt

667

Nu este român iubitor de cultură care să nu fi auzit de Șerban Ionescu. S-a născut în Corabia  pe 23 septembrie 1950 și a părăsit această lume în noiembrie 2012, lăsând în urmă o activitate impresionantă. În memoria sa, în orășelul natal se va organiza de acum înainte un festival de teatru care să-i poarte numele și să-i promoveze urmașii talentați.

,,Oltean de seamă, empatic și actor de excepție, născut în Corabia, actorului Șerban Ionescu îi va fi dedicat de anul viitor un festival de teatru care îi va purta numele, la inițiativa mea și a soției domniei sale, actrița Magda Catone. Avem datoria de a cinsti memoria celor care au lăsat în urmă un dar cultural de excepție. Consider că undeva destinul este mai puternic decât noi și uneori facem lucruri pe care n-am crede că suntem în stare să le facem. Festivalul Șerban Ionescu se va realiza anual, venind în sprijinul tinerelor talente, cinstind memoria regretatului actor.,, a anunțat corăbianul Gabriel Stanciu, fost consilier al ministrului Dezvoltării și actual director adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL).
Demersul este unul salutar atât din punct de vedere al cinstirii marelui actor, cât și al promovării tinerilor talentați.

Șerban Ionescu și-a dedicate viața teatrului și cinematografiei. A jucat roluri memorabile în peste 40 de filme românești (Ion: Blestemul pămîntului, Blestemul iubirii, Burebista , Capcana mercenarilor, Lumini și umbre, Horea , Furtună în Pacific, Fetele marinarului, etc) și zeci de piese de teatru.