Proiectul Școlii Magheru Caracal a câștigat finanțarea unei companii europene de software

673

Proiectul cu care Asociația de Părinți Gheorghe Magheru Caracal s-a înscris la inițiativa Meet and Code a fost declarat câștigătorul finanțării.

,,Evenimentul nostru “3D Printing – creativitate și utilitate” a câștigat o finanțare prin inițiativa Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week,, a anunțat profesorul Cristina Nicolăiță, coordonatorul proiectului.

Proiectul înscris de Asociația de Părinți Gheorghe Magheru Caracal va oferi elevilor posibilitatea de a-și pune creativitatea în valoare pentru realizarea de diverse obiecte utile în viața școlii: insigne, semne distinctive, medalii, trofee sau chiar piese de schimb/originale pentru roboțeii avuți la Clubul STEM al școlii. ,,Membrii clubului au participat în perioada școlii online la un atelier oferit de Școala Altfel de la Măgurele, susținut de EduHub- ”Tehnologii în educație- introducere în printarea 3D”. Ei s-au familiarizat cu programul tinkercad, program de programare in cloud, gratuit pentru elevi și școli. Școala dispune de o imprimantă 3D MP Mini Delta, iar elevii vor fi provocați să proiecteze obiecte a căror utilitate în mediul școlar o vor susține online, în întâlniri pe Zoom. Ei vor fi inițial împărțiți pe echipe, cu funcționalitatea breakout rooms, vor negocia ideile de obiecte de printat în cadrul echipei și vor justifica acest lucru într-o scurtă prezentare utilitatea acestora. Obiectele alese vor fi printate și oferite beneficiarilor- profesori sau elevii ai școlii- cu diferite ocazii festive.,, este descrierea activității.

Scopul Meet and Code este de a familiariza copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani cu lumea tehnologiei și a programării.  Inițiativa Europe Code Week, aflată deja la a 8-a ediție, se va desfășura anul acesta între 10 și 25 octombrie  și beneficiază de sprijinul Comisiei Europene.
În România se acordă finanțări de 300 € / eveniment. Evenimentele trebuie organizate în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2020.

Țări implicate în Meet and Code: România, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Garmania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.