Chinezii și turcii pierd în fața constructorului Umbrărescu lotul Slatina- Colonești al Drumului Expres

1417

Și cel de-al treilea lot al Drumului Expres Craiova-Pitești ce traversează județul Olt pe raza localităților Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești, va fi realizat de același constructor al primelor două loturi. Umbrărescu a câștigat contestația în fața chinezilor și turcilor.

ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cea care realizează și tronsonul II- loturile I și II cu variantele de ocolire ale Balșului și Slatinei și noul pod de peste râul Olt (și care traversează localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov și Slatina) va realiza și restul de Drum expres ce traversează Oltul. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ieri, 24 august, contestațiile formulate de China Railway și Mapa Insaat la licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3. Acesta face legătura între județele Olt și Argeș și va traversa județul nostru prin 6 localități, între Slatina și Colonești.

Obiectul contractului este reprezentat de construcția a 31,75 km, având ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300.

Valoarea lucrării este de 670,72 milioane de lei fără TVA, durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Constructorii chinezi și turci pot ataca decizia CNSC la Curtea de Apel București.

CNSC urmează să se pronunțe și asupra contestațiilor formulate de constructori chinezi, turci și italieni la licitația pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Firmele lui Dorinel Umbrărescu au fost desemnate câștigătoare și pe acest tronson.