De teama COVID-19, toți angajații unei fabrici din Caracal, supuși controlului epidemiologic în curtea unității

596

Coronavirusul a băgat în sperieți marii angajatori, în fabrici fiind imposibilă impunerea distanțării sociale. Nevoiți, altfel riscând focare care să le pericliteze activitatea și așa dată peste cap de pandemie, aceștia au impus măsuri sporite ani-covid. Zilele acestea, o fabrică din Caracal și-a supus toți angajații unui control medical.

Întoarcerea din concediu a multor angajați care ar fi putut intra în contact cu persoane infectate cu virusul chinezesc a determinat conducerea fabricii Yazaki Caracal să-și supună salariații unui control medical amănunțit. Astfel, în curtea unității au fost montate corturi și adus personal medical.

“Sănătatea și siguranța angajaților noștri sunt întotdeauna prioritățile companiei Yazaki. Pentru a asigura reluarea activității după vacanța de vară în condiții optime, împreună cu furnizorul nostru de servicii medicale, am organizat un control epidemiologic pentru toți angajații noștri. Mergem înainte în condiții optime de siguranță!,, a anunțat compania.

De altfel, societatea a anunțat că a luat mai multe măsuri anti-covid: ,,În ceea ce privește dezinfectarea și protecția sănătății, depășim protocoale actualele de igienă. Fabricile noastre sunt atent dezinfectate. Purtarea măștilor este obligatorie, geamurile sunt deschise. Cantina noastră oferă doar mancare ambalata. Am instalat separatoare la mese și am marcat clar puncte de așteptare pe liniile de intrare, de servire și de ieșire din cantina, toate pentru a asigura distanțarea fizică,,.

Yazaki România este unul dintre principalii angajatori din industria auto din ţară. Japonezii de la Yazaki caută noi angajați, pe posturi de operatori producție, pentru fabrica de cablaje auto din Caracal.

La Caracal, japonezii au deschis în 2011  fabrica în care au investit două milioane de euro (investiție dublată în 2012), aceasta livrând cablaje pentru Ford Craiova.