Afaceri de 960.000 euro, finanțate cu bani europeni în Olt. Șase contracte au fost semnate

213

De la începutul acestei luni, 6 contracte de finanțare au fost semnate la ADR SV Oltenia pentru oamenii de afaceri din județul Olt. Valoarea investițiilor se ridică la 960.000 euro.

8 noi contracte de finanțare în valoare de peste 1,3 milioane de euro, solicitați de mediul de afaceri din regiunea Sud-Vest Oltenia, în cadrul POR 2014-2020, au fost semnate vineri, 7 august, în cadrul Axei Prioritare 2, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. Dintre acestea, 3 sunt în Olt, restul în Dolj, Mehedinți și Vâlcea, valoarea proiectelor derulate în județul nostru fiind de 534.000 euro.

Proiectele vizează investiții în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, lucrări de pregătire a terenului, activități de inginerie și consultanță tehnică, repararea mașinilor, alte servicii de cazare, alte activități referitoare la sănătatea umană.

La începutul acestei luni, pe 3 august, la ADR SV Oltenia au mai fost semnate 16 noi contracte de finanțare destinate mediului de afaceri, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, prin care se solicită peste 2,7 milioane de euro. Proiectele vizează: fabricarea de dispozitive, aparate si instrumente medicale stomatologice; fabricarea altor piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule; fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice; activitati ale centrelor de fitness; activitati ale agentiilor de publicitate; activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune.

Contractele se vor implementa în Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea. În Olt avem 3 contracte, prin care se solicită aproximativ 426 de mii de euro.

,,La nivelul biroului de informare din cadrul ADR SV Oltenia, potențialii beneficiari și beneficiarii POR 2014-2020 pot primi îndrumare și consiliere pentru realizarea activităților specifice legate de depunerea cererilor de finanțare și implementarea contractelor,, informează ADR SV Oltenia.