Mai sunt 41 de locuri libere la Postliceala Sanitară de Stat Slatina. Începe etapa a II-a de admitere

327

Azi începe cea de-a doua etapă de înscriere pentru admiterea în anul școlar 2020- 2021 la singura școală de stat sanitară din județul Olt și totodată și singura fără taxe- Școala Sanitară Postliceală din Slatina .

Școala Postliceale Sanitară de Stat Slatina pregătește viitorii asistenți generaliști, de farmacie, de kinetoterapie și recuperare. Prima etapă de admitere– iunie-iulie – s-a încheiat, etapa a II-a, pentru locurile rămase neocupate, se va derula în august-septembrie.

Pentru noul an școlar, unitatea de învățământ a cuprins în oferta educațională două noi calificări foarte căutate-  cosmetician și tehnician maseur, cu durata cursurilor de doi ani de zile. Acestea se adaugă celor două clase pentru asistent medical generalist, o clasă pentru asistent medical balneofizio- kinetoterapie și recuperare, o clasă de asistent medical de farmacie, cu 28 de locuri, cu durata de trei ani de zile.

Admiterea de anul acesta se susține în condiții speciale, printr-un test online. Pentru prima etapă de admitere, testul a fost postat pe site-ul școlii, iar link-ul de acces primit de către candidați pe 3 august, cu zece minute înainte de ora 9.00, fiind activ până la ora 11.00. Link-ul a putut fi accesat de pe telefon, tabletă, laptop și desktop, iar admiterea s-a făcut în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

Pentru etapa a II-a, au mai rămas 41 de locuri libere: asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare- 10 locuri, cosmetician- 10 locuri, tehnician maseur- 21 locuri. Perioada de înscriere este 10 august- 18 septembrie. Numai în situația în care numărul de dosare va fi mai mare decât numărul de locuri, se va da testare on-line în data de 23 septembrie.
În fiecare an, de pe băncile Școlii Sanitare Slatina ies în jur de 100 de absolvenți.