Un medic din Balș a publicat o carte privind pacienții COVID-19

7685
Foto: facebook

Balșul se poate lăuda cu o tânără valoroasă, ce a îmbrățișat cariera medicală. Nu se mulțumește doar să vindece pacienți, ci vine și în ajutorul colegilor, participând la editarea unor volume medicale importante ce cuprind cazuri din practica de zi cu zi. Ioana Pascu, medic specialist radiologie și imagistică medicală, a dedicat un volum pacienților COVID-19, venind astfel în sprijinul medicilor din alte specialități medicale, dar și celor de boli infecțioase pentru a gestiona mai bine pacienții.

,,Case reports on COVID-19 infectionʺ este rezultatul unui studiu medical urmărind evoluția a 75 de pacienți diagnosticați cu coronavirus, de la diagnosticare și tratament, dar și după externare. Autori sunt Petru Emil Muntean- medic specialist pneumolog, Cristina Georgeta Neculcea- medic primar boli infecțioase și Ioana Pascu-medic specialist radiologie și imagistică medicală, medici care au tratat pacienții pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Unul dintre autori, Ioana Pascu, este olteancă, absolventă a Liceului Teoretic Petre Padrea Balș și a UMF Craiova.

Volumul a fost bine-primit în lumea medicală, bucurându-se de recenzii laudative din partea unor  profesori doctori renumiți, printre care prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății. Alături de cei doi colegi medici, Ioana Pascu a prezentat în paginile cărții dedicate COVID-19 experiențele primelor luni de luptă cu pandemia, ce includ aspecte clinice, terapeutice și de evoluție pentru pacienții îngrijiți de colectivul de medici.

Acesta nu este primul volum medical pe care medicul din Balș își pune semnătura. Un alt volum medical scris în colaborare tot cu doi colegi este o carte în limba engleză dedicată unei boli care încă face ravagii la nivel mondial. ,, Tuberculosis: 100 case reportsʺ reunește, de asemenea, cazuri din practica clinică de zi cu zi.