Prima alianță electorală pentru o primărie de oraș din Olt

424

Prima alianță electorală la nivel de județ anunțată pentru alegerile locale din 27 septembrie este la Corabia, unde PNL și USR-PLUS vor susține același candidat și vor avea listă comună pentru consiliul local.

Dacă social-democrații îl aruncă în bătălia electorală la Corabia pe actualul edil Iulică Oane, iar un fost edil, Ștefan Pârlea, este susținut de un partid tânăr- PPU, liberalii mizează pe Sorin Gheorghe Ciucu. Acesta va fi susținut și de către USR-PLUS, alianța fiind anunțată în urmă cu puțin timp.

,,Protocolul de alianță PNL – USR – PLUS pentru un candidat comun la funcția de primar și listă comună de consilieri locali s-a semnat. Acest protocol s-a născut din dorința de a scoate orașul Corabia de sub dominația PSD, a baronilor locali și, în egală măsură, din dorința de a implementa în orașul nostru proiecte de anvergură, cu beneficii reale pentru comunitate. Unificarea dreptei politice PNL- USR – PLUS este bazată pe principii democratice, transparente, meritocratice, specifice unei societăți normale si moderne. Ne-am săturat de hoţie şi incompetenţă, de lipsă de proiecte strategice care să scoată comunitatea noastră din căderea liberă în care se află acum. Am pornit împreună pe un drum nu doar ca să câștigăm alegerile, ci ca să ducem o politică profesionistă și performantă pentru următorii patru ani.,, a anunțat Ciucu pe pagina sa de socializare.

Gheorghe Alin Sorin Ciucu s-a născut la 07 martie 1977. Este căsătorit şi locuieşte în Corabia. Este de profesie dascăl, fiind absolvent al Universitatea Babes–Bolyai din Cluj.
El a intrat în politică în 1995, în PD.
A fost consilier local în 2004-2008,  între 2008-2012 consilier judeţean PDL, iar din 2016 este consilier județean PNL.