FOTO/ Deșertul Olteniei începe să… înverzească. Sute de hectare de sol nisipos, împădurite în comuna Urzica

872

Deșertul se extinde în Oltenia, județul Olt fiind afectat în partea de sud. Potrivit ministrului Mediului, anual  1.000 de ha de soluri fertile sunt înghițite de deșert, iar împădurirea reprezintă cea mai bună soluție. Comuna Urzica, una dintre loclaitățile din Olt afectate grav de deșertificare, a început să iasă din impas, după sute de hectare de teren împădurite.

,,Imaginile sunt din comuna Urzica, județul Olt. Pentru mulți, poate este o localitate necunoscută. Pentru noi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, este un loc în care, de peste 14 ani, investim într-o idee care să schimbe viața tuturor celor peste 2000 de locuitori de acolo. Urzica a fost în 2006 unul din punctele de pe harta României cu ZERO pădure. Să trăiești într-o zonă călduroasă a țării, cu terenuri nisipoase și fără nici măcar o oază de umbră și verdeață pare cel puțin o condamnare pe viață la deșert. Astăzi, condamnarea a fost clasată: 13% din suprafața comunei Urzica este pădure. Mai exact, peste 324 de ha de păduri de salcâm, gladiță, plop alb, corcoduș, ulm, dud și stejar. Pe lângă sutele de hectare de pădure plantată de la ZERO, Urzica mai are astăzi și perdele forestiere de protecție pe o suprafață de 42 de hectare,, a anunțat ieri Ministerul Mediului.

O nouă veestea bună este că împăduririle vor continua, ministerul anunțând că în toamna acestui an se va planta o altă pădure de 19 ha în cadrul campaniei ,,O pădure cât o țară,,. Imagini cu zonele împădurite pot fi vizualizate pe pagina de socializare a primăriei oltene:

https://www.facebook.com/primaria.urzica/videos/1581172228728503/

https://www.facebook.com/primaria.urzica/videos/1576623552516704/

În județul Olt au fost împădurite peste 600 de hectare, cele mai multe la Urzica și Ștefan cel Mare, dar și în localitățile Vădăstrița și Dobrun.