Peste 720 de locuri LIBERE în Olt la clasa pregătitoare, după prima etapă de înscriere

219

Numărul unităților de învățământ din județul Olt care nu și-au completat clasele de boboci pentru viitorul an școlar este mare.  Micuții care nu au fost repartizați în prima etapă au la dispoziție peste 720 de locuri libere.

IȘJ Olt a centralizat situația locurilor rămase libere la unitățile de învățământ din județ după prima etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021. S-au înscris la clasa pregătitoare peste 2300 de elevi, dintre care 51 la alternativa step-by-step și 2268 la învățământ tradițional.

Dacă niciuna dintre școlile cu alternativă step-by-step nu și-a completat clasele, și la învățământul tradițional doar 24 din cele 115 unități de învățământ cu clase pregătitoare nu mai au locuri.

Astfel, la step, mai sunt 10 locuri la Liceul Teoretic  “IONIȚĂ ASAN” Caracal, 2 la Școala Gimnazială “NICOLAE TITULESCU” Caracal și 12 la Liceul Teoretic “NICOLAE TITULESCU” Slatina.

La învățământul tradițional, mai sunt 704 locuri libere, cele mai multe la Școala Gimnazială Izbiceni-35, LT T.Vladimirescu Drăgănești- 31, SG Magheru Caracal- 27, SG Scărișoara- 26, câte 25 la SG Protopopescu Slatina, LPS Slatina și SG Eminescu Corabia, etc.

Lista locurilor libere poate fi consultată AICI

În a doua etapă (21 – 31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive. În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.