Fosta Psihiatrie de pe Drăgănești, folosită pentru pacienți COVID-19

748

Conducerea SJU Slatina i-a găsit utilitate fostei Secții de Psihiatrie de pe strada Drăgănești. Aceasta va spitaliza bolnavii asimptomatici infectați cu coronavirus.

De la începutul acestei săptămâni, Centrul de Sănătate Mintală din Slatina, de pe str. Trandafirilor, unitate cu două clădiri moderne, cu mobilier nou și aparatură medicală performantă, o investiție de 7 milioane de lei realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt, a preluat pacienții Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina de pe strada Drăgănești.

Rămasă cu paturi libere, clădirea fostei secții și-a găsit repede utilitatea, în aceste vremuri de pandemie, managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, anunțând că astfel se va putea suplimenta numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus din județ. În clădirea fostei Secții de Psihiatrie au fost înființate 25 de locuri destinate pacienților COVID-19 asimptomatici. Aceștia vor fi gestionați de medici de la Secția Pneumologie Scornicești.

În județul Olt, până acum au fost confirmate 526 de cazuri de coronavirus. Spitalul Slatina funcționează la capacitate maximă, fiind internați pacienți doar pe locurile rămase libere de cei externați. Nici situația Spitalului-suport COVID de la Caracal nu este mai bună, capacitatea maximă fiind atinsă pe trei secții.