Până la o condamnare definitivă, VÂLCOV își vede de viață. Acum face PLAJĂ în BULGARIA

689

Darius Vâlcov se află în aceste zile pe litoralul bulgăresc, în stațiunea Nisipurile de Aur, potrivit coelgilor de la Libertatea. Aici s-a aflat și ieri când magistrații tribunalului Dolj l-au condamnat la șase ani și jumătate de închisoare. Este adevărat că, sentința nu este definitivă. Poate acesta este și motivul pentru care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor nu părea a fi deloc supărat. Până ce magistrații îl vor trimite efectiv după gratii, fostul ales oltean își trăiește viață așa cum vrea pentru că are cu ce.

Fostul apropiat al lui Traian Băsescu și  Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, ex-primar al Slatinei și ministru al Finanțelor  a fost condamnat, ieri, de magistrații Tribunalului Dolj, la șase ani și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar în care este învinuit de luare de mită pe vremea când era primar al municipiului. Magistrații au mai decis, printre altele, păstrarea sechestrului pus de procurori pe o sumă de peste 4 milioane de lei și interzicerea, pe o perioadă de trei ani, a unor drepturi civile. Sentința a fost pronunțată într-un dosar deschis în urma autodenunțului omului de afaceri Sorin Pădurare. Potrivit DNA, Vâlcov a pretins acestuia, dar și unui alt om de afaceri, un comision de 15% din valoarea contractelor încheiate de firmele celor doi cu administrțaia locală pentru anveloparea a 131 de blocuri și reabilitarea centrului vechi.

În timp ce magistrații stabileau pedeapsa pentru faptele de corupție ale fostului primar al Slatinei, acesta se recrea pe litoralul bulgăresc, în stațiunea Nisipurile de Aur, potrivit colegilor de la Libertatea. Aceștia l-au surprins la o terară în timp ce savura o narghilea.

Și, de ce n-ar face-o dacă tot are cu ce, iar până la o decizie definitivă, care să-l retrimită în spatele gratiilor, va mai trece mult timp?

Vineri, Darius Vâlcov va afla și sentința pe fond în dosarul de dare de mită, judecat de magistrații de la Tribunalul Gorj.