FOTO/ Peste 330 de amenzi în Olt pentru cei care nu au respectat măsurile anticovid

140

Zonele aglomerate, piețe, târguri, terase, marketuri și zone de agrement, chiar și la o nuntă, orinde au fost depistați oltenii și agenții economici că încalcă măsurile anticovid au fost sancționați aspru. Și în acest sfârşit de săptămână, sub autoritatea Intituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai instituțiilor de control de pe raza județului Olt au continuat controalele în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul Covid-19, atât în zonele urbane cât și în zonele rurale.

Oamenii legii au verificat 750 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate din mediul urban și rural, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, iar peste 1370 de persoane au fost legimitate și verificate.
,,Pentru neregulile constatate au fost aplicate 331 de sancțiuni contravenționale în valoare de 267.765 lei astfel: 217 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 39.450 de lei, 10 sancţiuni contravenţionale, pentru participarea la activităţi în spaţiu închis pentru care au fost instituite interdicţii, în valoare de 125.000 de lei şi 104 sancțiuni în valoare de 103.315 lei au fost aplicate la alte acte normative. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.