Ultimul veteran de război din Drăgănești, înmormântat cu onoruri militare

2233

Ultimul veteran de război din Drăgănești-Olt a urcat în Ceruri să povestească faptele eroice săvârșite pentru apărarea țării la Oarba de Mureș. Astăzi, Constantin Breazu, a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

,,Pe 12 iulie, s-a stins din viață ultimul veteran de război drăgăneștean, Constantin Breazu, un patriot înflăcărat care, fiind chemat sub arme în Armata Română, în cadrul Regimentului 19 Infanterie, Caracal, s-a distins prin eroismul său în luptele crâncene pentru apărarea țării la Oarba de Mureș. Să învățăm din lecția lor de patriotism și s-o transmitem generațiilor viitoare, împreună cu valorile care îi caracterizează pe veteranii de război – devotament și spirit de sacrificiu. Pentru noi, veți rămâne model de curaj și devotament. România vă va purta veșnică recunoștință,, a transmis Muzeul Câmpiei Boianului.

Lt-col(rtr) Breazu  Constantin a fost înmormântat azi cu onoruri militare, la vârsta de 97 de ani. El a luptat pe front,  în 1944-1945, sergent, comandant de grupa aruncător în Reg.19 Infanterie „Romanaţi”.

A fost condus pe ultimul drum, alături de familie, de către : A.N.V.V.R. Olt prin col (r) C-tin Breazu,  A.N.C.E. „Regina Maria” Olt prin Lt-col(r) Victor Epure,  Muzeul Câmpiei Bolanului „Traian Zorzoliu” prin directorul prof. Mihaela Lală,  Parohia Drăgăneștii de Jos prin Pr. Ic. Stavr. Ghe. Lală,  garda de onoare prin sprijinul Garnizoanei Caracal.

În județul Olt mai sunt în viață 35 de veterani de război. Cei mai în vârstă au 106 ani (Studina), 103 ani (Dobrețu) și 100 ani (Slatina).