Prăpăd pe în localitățile de pe litoral. Treptele falezei din Eforie Nord s-au transformat în cascadă

437

Codul roșu de vreme rea a creat probleme în mai multe zone din țară. Cele mai afectate au fost aseară localitățile de la malul mării.

În Tulcea s-au inundat străzile și vijelia a rupt copaci, iar pe litoral, nori negri și fioroși au alungat turiștii de pe plajă. Au căzut 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar – în unele locuri – și gheață. Mai multe străzi au fost inundate, în timp ce vântul a rupt copaci. Unii au căzut peste mașini.

În Mamaia Nord, mai multe echipaje de salvare s-au mobilizat după ce, la 112, a fost anunțat faptul că o persoană a fost văzută în larg în timpul furtunii. Căutările au fost oprite după lăsarea întunericului din cauza condiţiilor meteo.

A fost grindină și în Năvodari.

Rău a fost și în Eforie Nord. A plouat atât de mult, încât treptele falezei s-au transformat într-o cascadă. Pe o porțiune dintr-o stradă, pe care se fac lucrări de reabilitare, asfaltul a cedat. În capcana apărută brusc a fost prinsă o mașină parcată.

La Mangalia, într-o intersecție s-a format o baltă uriașă, iar locuitorii au făcut haz de necaz și au ieșit la pescuit.

În timpul vijeliei care a măturat litoralul, cineva a sunat la 112 și anunțat că o persoană se află în larg, în Marea Neagră, în zona Mamaia Nord. Un echipaj SMURD, câțiva scafandri și o ambarcațiune de salvare s-au mobilizat imediat. Spre seară, căutările au fost oprite.