Acasă National Social Locul mașinilor pe stradă, luat de biciclete. Guvernele Europei acordă subvenții de...

Locul mașinilor pe stradă, luat de biciclete. Guvernele Europei acordă subvenții de până la 1500 euro pentru biciclete electrice

127

Pandemia de coronavirus accelerează o tranziţie spre transportul ecologic, iar bicicletele încep să înlăture automobilele de pe străzile oraşelor din Europa. Cererea pentru bicicletele era în creştere și înainte, iar riscul de răspândire a coronavirusului în autobuze şi metrou nu a făcut decât să crească atractivitatea bicicletelor.

În plus, apariţia bicicletelor electrice a înlăturat dezavantajul transpiraţiei, făcând bicicleta o opţiune atractivă pentru şi mai mulţi consumatori după ridicarea restricţiilor. Guvernele alimentează această tendință, oferind stimulente care merg de la 100 până la 1.500 de euro pentru achiziția de biciclete electrice. Oraşe precum Berlin şi Lisabona au început să deschidă mai multe piste de biciclete.
Șeful unei divizii de biciclete electrice care include mărci precum Husqvarna şi R Raymon a a declarat că anula cesta cifra de afaceri a acestei divizii ar urma să ajungă la peste 100 milioane de euro, triplu comparativ cu situaţia din urmă cu doi ani.
În Germania, magazinele care vând biciclete se confruntă cu un boom al vânzărilor cu atât mai mult cu cât este susţinută de programe precum cel care prevede scutiri de taxe pentru angajatorii care oferă biciclete închiriate pentru angajaţii lor.
Izolarea a determinat autorităţile din 32 dintre cele mai mari oraşe din Uniunea Europeană să urgenteze planurile privind îmbunătăţirea infrastructurilor, multe  în dauna traficului rutier. De exemplu Roma, renumită pentru traficul congestionat, a trasat piste de biciclete pe drumurile rutiere existente iar autorităţile din Berlin şi Paris au introdus piste provizorii pentru biciclişti în mijlocul pandemiei.
You cannot copy content of this page