Internet gratuit în spațiile publice și în Balș, Caracal, Corabia și alte comune oltene

394

Tot mai mulți locuitori ai Oltului vor beneficia de puncte de acces public gratuit la internet wireless. Conectarea se poate face de la toate instituțiile publice din localitate, atât în interiorul acestora, cât și pe o rază de circa 100m în jurul lor. Astăzi a fost anunat un nou lot de localități câștigătoare a voucherelor europene în valoare de 15.000 euro.

După Slatina și comunele Bobicești, Dobrosloveni și Vlădila, unde déjà inițiativa WiFi4EU a Comisiei Europene a fost implementată, tehnologia fără fir va ajunge gratuit, prin același program, și în alte localități oltene. Prima administrație care a dat vestea bună locuitorilor este cea a orașului Balș.

,,În curând, internet gratuit în spațiile publice din orașul Balș! Cererea de participare la inițiativa WiFi4EU Call 4 pe care primarul orașului nostru, Mădălin Ady Teodosescu, a depus-o pentru Oraşul Balş a fost selectată pentru finanțare în cadrul cererii de proiecte Call 4, după cum se prevede într-o recentă decizie a Comisiei Europene. Urmează instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public. Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, peste tot în Europa. Primăria Balș va alege spațiile publice din oraș unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless), la care bălșenii se vor putea conecta pentru a folosi gratuit internetul.ʺ, a anunțat Primăria Balș.

Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) a publicat acum lista administrațiilor publice câștigătoare pentru al patrulea apel WiFi4EU. 947 de localități din toată UE au câștigat un voucher WiFi4EU, Comisia primind peste 8.600 de cereri din toate țările participante. În urma unei evaluări a aplicațiilor, din  România- județul Olt au fost declarate câștigătoare primăriile: Găvănești, Ianca, Caracal, Balș și Corabia, iar pe lista de rezervă se află comuna Deveselu.