Fostul manager al spitalului din Caracal, pozitiv la testul COVID 19

663

Marian Mitran, fostul manager al spitalului caracalean, a fost declarat astăzi pozitiv. El a fost testat pentru COVID 19 ieri, după ce cu o seară înainte a reclamat o stare de sănătate alterată. Testat a fost și directorul economic al unității medicale, Silviu Rotunjeanu, din același motiv. Și în cazul acestuia rezultatul a fost pozitiv. DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică și urmează a fi testate mai multe persoane, contacți de familie, colegi ai celor doi angajați de la Serviciul Contabilitate, dar și alți contacți ai acestora din cadrul conducerii unității medicale.

Autoritățile au confirmat astăzi că fostul manager al Spitalului municipal Caracal, testat pentru COVID 19 în cursul zilei de ieri, ca urmare a reclamării unor manifestări specifice virusului chinezesc, are coronavirus. Același lucru și în cazul directorului economic Silviu Rotunjeanu. Mai multe persoane au fost informate să rămână în izolare până ce se va decide dacă vor fi sau nu testați. Printre aceștia se numără contacți de familie ai celor doi, colegi de birou sau angajați ai unității medicale cu care cei doi au intrat în contact.

Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

Autoritățile județene au anunțat astăzi alte 11 cazuri noi de coronavirus, astfel numărul oltenilor infectați a ajuns la 266. Dintre aceștia, 154 de persoane s-au vindecat de COVID-19, 11 au decedat, iar 93 se află internate în spital.