Carantinații olteni au plecat acasă. Dacă sunt pozitivi și răspândesc boala suportă rigorile legii

653

În urma deciziei CCR privind neconstituționalitatea deciziei de carantinare instituționalizată a persoanelor sosite din zona roșie și a publicării acesteia în Monitorul Oficial, Direcția de Sănătate Publică a permis plecarea acasă a tuturor celor 11 persoane aflate în carantină la nivel județean.

Autoritățile sanitare din Olt au permis persoanelor carantinate să plece acasă. Atitudinea vine după ce decizia CCR, prin care se declară neconstituțională decizia Guvernului de introducere în carantină instituționalizată a persoanelor venită din țări aflate în zona roșie, a fost punblicată în Monitorul oficial.

Potrivit statisticilor oficiale, în județ se aflau aseară în carantină instituționalizată 11 persoane.

,,La nivelul judeţului Olt, în data de 04 iulie 2020, cu recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) sunt 2.496 de persoane. În carantină instituţionalizată nu se mai află nicio persoană.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Decizia curții Constituționale permite, de asemenea, plecarea din spital a tuturor persoanelor infectate cu COVID 19 care sunt asimptomatice. Autoritățile susțin că niciun astfel de pacient nu a luat decizia de a părăsi spitalul.

Autoritățile atrag atenția că persoanele care au părăsit carantina riscă să suporte rigorile legii dacă se dovedesc a fi pozitivi și răspândesc boala.