Patru zile de caniculă și disconfort termic pentru olteni. Azi, Cod Galben

202

În timp ce pentru restul țării meteorologii anunță averse torențiale, oltenii se sufocă de căldură. Iar disconfortul termic și temperaturile ridicate se vor menține până pe 6 iulie, avertizează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare Cod Galben pentru județul Olt de disconfort termic, valabilă azi între orele 12:00 – 20:00. ,,În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Moldova și estul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade,, atenționează meteorologii.

Iar canicula și disconfortul termic, precum și manifestări de instabilitate se anunță și pentru intervalul 04 iulie, ora 11:00 – 06 iulie, ora 10:00. ,,În intervalul menționat, în regiunile sud-estice vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade,, a anunțat ANM.