Razia la Balș și comunele arondate s-a lăsat cu 15 permise suspendate, majoritatea pentru șoferi BEȚI

1119

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Balș au organizat și desfășurat o acțiune, sâmbătă, pe raza orașului Balș și a comunelor arondate. Îngrijorător este faptul că majoritatea șoferilor care au rămas fără permis au fost depistați beți la volan.

Sâmbătă, 27 iunie, polițiștii au fost prezenți în trafic cu scopul de a preveni producerea accidentelor prin disciplinarea conducătorilor auto și conștientizarea acestora asupra riscurilor la care se expun încălcând legislația rutieră. Razia s-a desfășurat pe raza orașului Balș și comunelor arondate, iar șoferii opriți în trafic s-au dovedit a fi adevărate pericole.

,,În urma activităților desfășurate, în urma abaterilor constatate în trafic, polițiștii rutieri au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășirea vitezei legale admisă pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h și două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.  De asemenea, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare,pentru nerespectarea condițiilor efectuării inspecției tehnice periodice.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Recordul alcoolemiei depistate a fost de 1,46 mg/litru alcool pur in aerul expirat, în cazul unui șofer în vârstă de 49 de ani, ce se deplasa pe Drumul Județean 643 A, pe raza localității Vulpeni.

Activitățile polițiștilor rutieri s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.