Vâlcov ar putea afla azi sentința în dosarul mitei la Cadastru

196

Fostul edil al Slatinei, fost ministru de Finanțe și fost consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vțlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită într-un dosar ce se judecă la Tribunalul Gorj, procurorii având informaţii că Vâlcov ar fi mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Darius Vâlcov și-ar putea afla azi sentința în procesul în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Cerectarea judecătorească s-a încheiat , azi urmând a fi expuse concluziile la ora 13.00, la Tribunalul Gorj.

Fostul primar al Slatinei este aciuzat că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ,,acţionau ca un tot unitar”, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. ,,Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 de lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Despre Darius Vâlcov- un alt dosar în care-și așteaptă sentința:

DNA cere condamnare cu executare în penitenciar pentru Darius Vâlcov, instanța se va pronunța pe 7 iulie