Valabilitatea permisului auto și a ITP-ul se prelungește

3286

Permisele de conducere sau ITP-ul care au expirat sau expiră în perioada 1 februarie 2020‐31 august 2020, se consideră prelungite cu încă 7 luni de zile, potrivit unei prevederi europene, aplicate și în România.

Prelungirea valabilității permisului auto și al Inspecției Tehnice Periodice (ITP) este una dintre măsurile luate de Uniunea Europeană în domeniul auto. Regulamentul 2020/698 a fost publicat deja in Jurnalul Oficial al UE și a intrat în vigoare din 4 iunie, aplicându-se în toate statele membre.

Potrivit documentului,  valabilitatea permiselor de conducere care ar fi expirat sau ar urma să expire în perioada 1 februarie 2020‐31 august 2020 se consideră că este sau că a fost prelungită cu o perioada de șapte luni de la dată expirării menționată în fiecare astfel de permis de conducere. În același regulament este prevăzută amânarea inspecțiilor tahografelor. Regulamentul mai stabilește să efectuarea ITP-ului va fi amânată și aceasta tot cu 7 luni pentru inspecțiile tehnice care altfel, în conformitate cu dispozițiile respective, ar fi trebuit sau ar trebui efectuate în perioada 1 februarie 2020-31 august 2020.