Costinel Alecsandrescu va fi înmormântat mâine, la Tufeni

2041

Trupul neînsuflețit al artistului Costinel Alecsandrescu, fost director al Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului, a ajuns azi la locuința sa din localitatea Tufeni. Solistul va fi înmormântat mâine.

La doar 46 de ani, solistul oltean Costinel Alecsandrescu a urcat să cânte în corul Domnului. Decesul a survenit ieri dimineață, în urma unui infarct. Azi, trupul său a ajuns la de la Morga Spitalului Slatina, la locuința sa din Tufeni și urmează să fie înmormântat mâine, la prânz, în cimitirul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

În 1997 a fost uns preot paroh în comuna olteană Tufeni, în 2009 renunţând la parohie, dar păstrându-şi, după cum declara, calitatea de „preot misionar”.

Costinel Alecsandrescu a debutat în 2002 în Ansamblul Folcloric Profesionist Plaiurile Oltului, la recomandarea Mariei Ciobanu. Şase ani mai târziu a devenit director al ansamblului, căruia i-a redat denumirea de Doina Oltului. A devenit în scurt timp unul dintre cei mai cunoscuţi solişti populari români, iar pe timpul managementului său ansamblul a cunoscut cea mai mare promovare pe posturile naționale de televiziune. A îmbrățișat folclorul, dar a cântat tot cu atâta pasiune și muzică de petrecere, muzică ușoară, melodii din folclorul internațional.

Deși a fost detașat din ansamblu finele anului 2015 când i-a fost suspendat contractul de management cu puțin înainte de încetarea de drept, ca urmare a problemelor cu legea, nu a renunțat la muzică. A îndeplinit funcția de șef serviciu Secția Istorie și Artă a Muzeului Județean Olt până în 2017, când s-a reîntors în cadrul ansamblului, ca solist.

Dumnezeu să-l odihnească!