Controale la terasele din Slatina și Caracal pentru respectarea normelor anticoronavirus. Au curs amenzile

841

Localurile cu terase din Slatina și Caracal s-au dechis, însă nu prea respectă normele impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Nereguli au fost depistate în urma unui control-fulger la zeci de societăți comerciale.

În acest weekend, polițiștii olteni, cu sprijinul jandarmilor olteni și polițiștilor locali din municipiul Slatina, au desfășurat o acțiune la localurile cu terase din cele două municipii ale județului, în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum și pentru respectarea altor acte normative în vigoare. La acțiune au participat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.
,,În urma acțiunii ce a vizat 62 de societăți comerciale, echipele mixte de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.300 de lei. Dintre acestea, 4 au fost aplicate reprezentanților societăților comerciale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de articolul 5 din __Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19_ , 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 2 pentru alte abateri,, anunță IPJ Olt.
Iar oamenii legii anunță că, în perioada următoare, aceste controale vor continua și la alte localuri.