Dragnea rămâne în pușcărie

188

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, rămâne în pușcărie. Judecătorii Tribunalului București au respins contestația la executare depusă de Dragnea. Decizia magistraților nu este definitivă.

Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, cererea fiind retrimisă la Tribunalul București pe 15 mai de către  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Iniţial, Dragnea a introdus acţiunea la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a trimis dosarul la Înalta Curte, pe motiv că nu are competenţa în acest caz.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Până acum, Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.