Polițistul care a vorbit la telefon cu Alexandra când aceasta era sechestrată vrea din nou șef la Investigații Criminale

3902

Ofițerul Constantin Pistol, ultima persoană care a vorbit telefonic cu Alexandra Măceșanu, tânăra violată, ucisă și incendiată de Gheorghe Dincă, se judecă acum cu MAI și IGPR pentru repunerea pe funcția de șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal. Procesul se află pe rolul Tribunalului Olt.

Deși inițial, conform raportului Corpului de Control al MAI, comisarului Pistol nu i s-a imputat absolut nimicîn legătură cu cazul celor două fete victime ale lui Gheorghe Dincă, iar numele său nu s-a aflat pe lista poliţiştilor cercetaţi în cazul Caracal, și el a plătit cu funcția, fapt ce l-a determinat să acționeze în instanță Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române. Considerând că a fost dat jos din funcția de conducere în mod abuziv, Pistol a solicitat să fie numit din nou șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal, cerând, de asemenea, și banii pe care nu i-a luat în ultima perioadă. Procesul a fost deschis în luna mai, iar primul termen va avea loc pe data de 10 iunie.