Județul Olt, sub COD Galben de grindină și furtună

1353
foto: arhivă

Ploile cu caracter torențial nu vor ocoli azi Oltul, județul fiind plasat de către meteorologi și sub Cod Galben de grindină și descărcări electrice.

ANM a emis avertizare de vreme severă imediată pentru județul Olt, plasat sub Cod Galben azi în intervalul orar 12.00- 14.30. Întreg județul este atenționat că se vor semnala ,,local – frecvente descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni. Fenomene asociate : averse ce vor cumula 15…20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului,,.

Potrivit meteorologilor, manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate sunt preconizate în intervalul de valabilitate: 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00.
,,
În intervalul menționat, în sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea.,, anunță ANM.