În loc de festival, la Ianca se dau măști localnicilor

84

18 ani, la Ianca s-a deschis o poartă folclorului autentic, tineri veniți din toată țara demonstrând că sunt demni continuatori ai muzicii populare românești. Anul avesta însă, în loc de festival, localnicii vor primi măști de protecție.

Sănătatea este cea mai importantă, iar autoritățile comunei Ianca o vor pune pe primul plan la nivelul localității. Astfel, dacă anul acesta în sudul Oltului nu vor răsuna Cântecele Dunării, concurs ce pune an de an în valoare calitățile interpretative ale tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani, administrația comunală a decis redirecționarea fondurilor.

,,În contextul obligativității purtării măștii de protecție la nivel național după data de 15 Mai 2020, venind în sprijinul comunității, în urma realocării fondurilor destinate organizării Festivalului de Folclor „Cântecele Dunării”, au fost achiziționate măști de protecție de către Primăria Comunei Ianca, pentru a fi oferite gratuit familiilor din Ianca și Potelu, în funcție de componența acestora! În zilele următoare, măştile de protecţie vor fi distibuite gratuit cetăţenilor pe plan local, protejând astfel populația împotriva infectării cu coronavirus!,, a anjnțat Liviu Domozină, viceprimarul comunei Ianca.