Oltul își dublează capacitarea de analizare a testalor COVID 19. SJU Slatina va da în folosință un laborator de biologie moleculară

277

În scurt timp, Oltul își va dubla capacitatea de analizare a testelor COVID 19. Conducerea Spitalului județean de Urgență Slatina va da în funcțiune Laboratorul Modular de Biologie Moleculară din cadrul unității medicale. Aparatura a fost montată, conducerea spitalului acționează acum în direcția obținerii avizelor necesare și a instruirii personalului. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare vor putea fi efectuate teste. Capacitatea maximă de teste zilnică a acestui laborator este de 196.

Veste bună pentru olteni. cel mai probabil de săptămțâna viitoare, teste COVID 19 se vor putea analiza și la spitalul din Slatina, în cadrul Laboratorului Modular de Biologie Moleculară. Informația a fost făcută publică în această după-amiază de conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina pe o pagină de socializare.

„Spitalul Județean de Urgență Slatina are, începând de astăzi, toate echipamentele care alcătuiesc Laboratorul Modular de Biologie Moleculară. Acestea au fost instalate şi sunt funcţionale. Urmează o scurtă perioadă de autorizare şi instruire a personalului care deserveşte laboratorul”, a scris  Cătălin Rotea, pe pagina sa de facebook.

Laboratorul Modular de Biologie Moleculară a fost achiziționat de spitalul slătinean cu bani de la Consiliul Județean. Investiția s-a ridicat la 1,05 milioane lei. Potrivit conducerii unității medicale, în cadrul acestuia se vor putea analiza zilnic 196 de teste recoltate de la persoanele suspectate de CIOVID 19.

Prin punerea în funcțșiune a acestei investiții, capacitatea de analizare a testelor COVID 19 la nivel județean se va dubla.

Laboratorul va putea fi folosit și pentru alte tipuri de analize.