FOTO/ VIDEO Rromii din Piatra Olt au petrecut de Paște ca în vremurile bune. Polițiștii au descins la petrecere

8106

,,Bombardierii” din Piatra Olt au petrecut ieri ca în vremurile bune, ignorând prevederile ordonanțelor militare. Și ca să fie treaba treabă, rromii s-au lăudat cu petrecerea ținută pe poienița din șatră pe rețelele de socializare. Oamenii legii s-au autosesizat și au descins la petrecere. Acum îi identifică și apoi vor trece la sancțiuni.

 

Sfidând deciziile autorităților, deși se plâng că nu au ce mânca, rromii din Piatra Olt o âin dintr-un chef în altul. Așa au făcut și ieri, de Paște. Petrecerea a fost postată pe o rețea de socializare de unul dintre ei. Pentru că i-au invitat la petrecere și pe oamenii legii, polițiștii olteni s-au autosesizat și au descins astăzi în cartier. La vederea polițiștilor și mascaților, rromii s-au baricadat în case, abandonând bunătățile din care se înfruptau.  În plus, au început să se văicăre că sunt luați la întrebări.

În urma descinderii, polițiștii au identificat o parte dintre petrecăreți și au trecut la aplicarea de amenzi. Având în vedere că sancțiunile sunt date ca urmare a ordonanțelor militare, încasarea lor este obligatorie. Acolo unde nu există bunuri ce ar putea fi executate de stat, se vor transforma amenzile în muncă în folosul comunității.  Rămâne de văzut dacă vom trăi să0i filmăm pe rromi la… mătură.