Sute de polițiști, jandarmi și militari din Olt, angrenați în controale și verificări

343

Pentru respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgență, în Olt acționează zilnic sute de polițiști, jandarmi și militari. Iar numărul oltenilor care se aleg cu amenzi este în continuare ridicat.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. În ultimele 24 de ore, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

,,Au fost efectuate aproximativ 1700 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate și 46 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 87.000 leiʺ, transmite Prefectura Olt.

Astăzi, în Olt, se află în autoizolare 990 de olteni, iar în carantină 519.