Alte 99 de locuri de carantină la hoteluri și pensiuni din Slatina. 519 olteni carantinați

557

În urma afluxului mare de cetățeni care intră zilnic pe teritoriul României din zonele afectate cu Covid-19 (zone roșii), având domiciliul în județul Olt, pentru care se impune măsura carantinării instituționalizate, autoritățile din județ au identificat noi spații de carantină. Potrivit ultimei situații, 519 olteni se află în carantină.

Prefectului județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a convocat ieri, în regim de urgență, în ședință, Grupul de coordonare pentru gestionarea bolilor înalt contagioase al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea identificării de noi spații de carantină.

Au fost identificate și operaționalizate noi spații pentru cazarea oltenilor care vin din cele 12 țări unde numărul infectărilor este la un nivel extrem de ridicat: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, S.U.A., Turcia.

În Slatina, au fost aprobate 99 de locuri la hoteluri și pensiuni din Slatina. Zonele în care se află acestea sunt: hotel situat în oraşul vechi din Slatina – 39 de locuri, motel strada Textilistului – 42 de locuri și pensiune din centrul municipiului – 18 locuri.

Centre de carantină mai sunt și la Corabia, într- o altă locație din Slatina și la Hotelul Zytto al lui Răzvan Raț.