OFICIAL: Oltenii trebuie să poarte mască la piață, magazine și instituții publice

2591

Autoritățile oltene  au decis ca toți oltenii care ies pe străzi și merg în locuri cu aglomerări de persoane să poarte mască. Deocamdată, măsura este o recomandare.

Oltenii nu vor mai ieși din casă fără mască dacă merg la piață, magazine sau la instituții publice. Autoritățile au anunțat că sunt acceptate și măștile improvizate.

„A fost supusă aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență recomandarea adresată cetățenilor județului Olt de a purta toate mijloacele de protecție, acoperirea feței cu mască, inclusiv mască improvizată sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusul SARS-CoV-2. Măsura va fi aplicată la intrările în instituțiile publice, piețele agroalimentare, magazinele și supermarketurile de pe raza județului Olt”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Astăzi, Oltul are 11 cazuri confirmate de persoane infectate cu COVID-19.

Situatia epidemiologica de la nivelul  jud. Olt, la data de 06 aprilie, ora 14, 00:

  • Numar total persoane  intrate in  autoizolare de la inceputul perioadei de supraveghere = 4334, din care:
  • Numar persoane  in  autoizolare = 990
  • Numar persoane iesite din  autoizolare= 3344
  • Numar total persoane carantinate ( nr. cumulat din 18 centre de carantinare)= 599 persoane, din care: 519 persoane intrate; 80 pers. iesite din regimul de carantinare;