Bătrân spânzurat în sediul Inspectoratului Județean de Poliție

549

Un bărbat de 72 de ani, încarcerat astăzi în Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, a murit după ce s-a spânzurat de gratiile ferestrei cu o funie improvizată prin ruperea unui cearşaf. Bărbatul se afla singur în celulă, ca măsură de prevenire a coronavirusului.

Vârstnicul fusese încarcerat după ce încălcase măsura controlului judiciar luată împotriva sa pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere.

“În jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa au sesizat, prin apel 112, despre faptul că în una dintre camerele de detenţie se află o persoană spânzurată. Este vorba despre un bărbat, de 72 de ani, din Constanţa. Acesta a fost cercetat de către poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, faptă comisă la data de 31.12.2019 pe raza municipiului Constanţa”, potrivit unui comunicat d epresă al IPJ Constanța.

Decizia de arestare preventivă a fost luată de Judecătoria Constanța după ce bărbatul, aflat sub control judiciar, nu s-a prezentat de două ori la poliție pentru a semna prezența.

“Întrucât bărbatul nu s-a prezentat pentru a semna de 2 ori graficul de prezenţă impus prin măsura controlului judiciar, poliţiştii au notificat instanţa de judecată (Judecătoria Constanţa), iar la data de 23.03.2020 a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, fiind dat în urmărire naţională, conform procedurilor legale. În cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.), bărbatul a fost depistat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri – S.I.C., pe raza municipiului Constanţa, fiind escortat şi încarcerat în C.R.A.P. Constanţa în jurul orei 14.00”, se mai arată în comunicat.