Termen prelungit până la finele lunii iunie pentru bonificația la plata impozitelor și taxelor locale

96

Oltenii care nu vor plăti impozitele și taxele locale până la finele acestei luni vor mai putea beneficia de bonificație. Prin Ordonanța de Urgență privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare s-a decis prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport.

Cetățenii buni-platnici care achită dările anuale către stat integral până la data de 31 martie sunt recompensați de către autoritățile locale cu bonificații. Anul acesta, în contextul măsurilor de urgență impuse odată cu extinderea coronaviruslui, Guvernul a decis prelungirea termenului până la data de 30 iunie , perioadă în care se vor primi în continuare bonificaţiile stabilite de consiliile locale. Printre administrațiile din Olt care și-au informat cetățenii privind această măsură se numrăă primăriile Slatina și Corabia, unde bonificația este de 10%.

Începând de azi, la Slatina intră în vigoare și alte măsuri dispuse de către administrația locală.

ʺÎncepând de luni, 23 martie, accesul cetățenilor în spațiile de relații cu publicul, registratură și casierii se va face strict în limita ghișeelor disponibile, persoanele în plus, fiind îndrumate să aștepte în exteriorul clădirii cu distanța de siguranța de cel puțin un metru între ele. Pentru fiecare astfel de zona de lucru cu publicul, se vor institui pauze de curățenie în care se vor aplica soluții dezinfectante pe podele, mobilier, clanțele ușilor etc.; De asemenea, în vederea minimalizării riscului de contagiune a virusului COVID-19 recomandam contribuabililor modalități alternative online de transmitere a documentelor, astfel vom evita deplasările și aglomerările la ghișee.ʺ, a transmis Primăria Slatina.