ALARMĂ 217 de cazuri confirmate cu coronavirus. Medici și asistente, testate pozitiv

630

Ultima raportare arată că specialiștii au confirmat infectarea cu COVID 19 pentru 217 de persoane, cele mai multe din București. Potrivit autorităților, printre ultimele 40 de cazuri confirmate, 22 sunt cadre medicale de la un spital din București.

Autoritățile au trimis mai multe izolete la Spitalul,,Gerota” din București pentru a transfera la Spitalul ,,Victor Babeș” mai multe cadre medicale confirmate cu COVID-19. Potrivit acestora, personalul medical a fost infestate de ofițerul MAI care a ascuns faptul că a călătorit în Israel.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Bărbatul în cauză se face responsabil de răspândirea virusului chinezesc în București, majoritatea celor declarați ăpozitivi fiind contacți direcți ai acestuia.

Situația personalului medical de la Gerota nu este unică. La fel s-a întâmplat și la un spital din Hunedoara.

În Olt, ziua se încheie cu cazuri noi, aduse de valul II de români veniți din Diaspora, cei blocați la granița cu Ungaria și pentru care s-a deschis coridorul umanitar. Astfel, numărul carantinaților a crescut de la 58 la 63, iar cel al persoanelor aflate în izolare la domiciliu de la 342 la 406.