VEȘTI BUNE Zeci de probe pentru COVID 19 din Olt, negative

225

În cursul acestei zile, la Direcția de Sănătate Publică Olt au sosit rezultatele a 44 de probe din cele 52 aflate ieri în lucru. Toate au fost negative. Potrivit autorităților, în lucru se mai află 8 probe. Numărul oltenilor carantinați a crescut la 63, in centre fiind aduse 4 persoane, două dimineață și alte două cu puțin timp în urmă. O creștere s-a înregistrat în ultimele ore și în privința numărului de persoane aflate în autoizolare. Conform datelor furnizate de DSP se află în propriile locuințe 444 de persoane.

De la confirmarea primului caz de coronavirus în țară, la nivel județean au fost diagnosticați cu COVID 19 două persoane. Ambele se află internate la Spitalul de Boli Infecțioase de la Craiova. Primul caz confirmat este din Caracal și a fost diagnosticat de DSP Olt, iar celălalt este un bărbat din Slatina, depistat pozitiv de DSP Arad.

Până acum, autoritățile au dispus măsura autoizolării pentru 853 de persoane, 409 ieșind de sub această măsură după cele 14 zile obligatorii de autoizolare.

În centrele de carantină din Olt se află la acest moment, potrivit DSP 63 de persoane.

În vederea depistării cazurilor de coronavirus au fost recoltate 97 probe pentru 83 de persoane. Dintre acestea au fost lucrate 89 de probe, una fiind pozitivă, restul negative. Trebuie precizat că 74 dintre acestea au fost pentru proba I, 8 pentru proba II iar 6 pentru proba III. La acest moment se află în lucru alte 8 probe.